Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Μόσχας


Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Αλέξιος ο Β', όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριαρχείου Μόσχας Βλαντίμιρ Βιγκιλιάνσκι.
Σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου, αυτό συνέβη σήμερα το πρωί και περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του θανάτου του θα ανακοινωθούν αργότερα.
Ο Πατριάρχης Αλέξιος ο Β' κατά κόσμον Αλεξέι Μιχάλοβιτς Ρίντιγκερ γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1929 στο Τάλιν της Εσθονίας και είχε πατέρα ιερέα.
Υπήρξε μητροπολίτης της Μητρόπολης του Τάλιν, της περιφέρειας του Λένινγκραντ και Νόβγκοροτ και από τον Ιούνιο του 1990 ήταν Πατριάρχης Μόσχας.
Μετά τη δήλωση Βιγκιλιάνσκι, η είδηση μεταδίδεται από τα κρατικά πρακτορεία ITAR TASS και Ρία Νόβοσκι.
Τέλος να αναφερθεί πως σε επικοινωνία που είχε πρίν απο λίγο το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο στη Μόσχα και με τον οποίο ο Πατριάρχης Αλέξιος τέλεσε χθες την τελευταία του Θεία Λειτουργία, μας είπε πως "Εύχομαι ο Θεός να το αναπάυει. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος διότι χθες ο Πατριάρχης μετά την Θεία Λειτουργία, μίλησε με τόσο ωραία λόγια για την Ελλάδα μας και για το Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου