Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Το μήνυμα των Χριστουγέννων στην σύγχρονη κοινωνία
Από τον Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου


Το συνταρακτικό, συγκλονιστικό και χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων ακτινοβολεί θετική ενέργεια σ΄ όλο τον πλανήτη Η γέννηση η πιο ελπιδοφόρα από κτίσης κόσμου ως γεγονός γεννά αισιοδοξία για κάτι καλύτερο.

Το άστρο των Χριστουγέννων αποδεικνύεται δυνατότερο από τα καθημερινά προβλήματα και η ελπίδα ζει μέσα από τα όνειρα, τις προσδοκίες και την εθελοντική προσφορά πολλών συνανθρώπων μας.

Η λάμψη του μας βοηθά να απεγκλωβιστούμε από τον εαυτό μας και την παγίδα του μικρόκοσμου. Να ανοίξουμε την ψυχή και την καρδιά μας αγαπώντας τον πλησίον ως εαυτόν. Να αντικρίσουμε στα μάτια όλων των παιδιών του κόσμου, τα δικά μας παιδιά. Να αναγνωρίσουμε στα ρυτιδιασμένα πρόσωπα και τα ροζιασμένα χέρια των ηλικιωμένων, τα πρόσωπα και τα χέρια των δικών μας γονιών.

Ο άνθρωπος πάντα θέλει να πιστεύει, να ελπίζει να προσδοκά σε ένα καλύτερο αύριο πού δεν θα μοιάζει με το χθες.

Παρά τις τραγικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας (χωρίς υποκρισία και διάθεση εκμετάλλευσης) μετά το θάνατο του 15χρονου μαθητή, παρά τα σοβαρά προβλήματα που γεννά η συνεχιζόμενη πλανητικών διαστάσεων οικονομική κρίση, παρά τις εύλογες ανησυχίες που διακατέχουν τους νέους για το μέλλον τους, φαίνεται πως υπάρχουν ακόμη αποθέματα ανθρωπιάς και κοιτάσματα αγάπης που απαλύνουν τις υπαρκτές δια γυμνού οφθαλμού δυσκολίες και αντιξοότητες .

Εύχομαι από βάθους να γίνει πραγματικότητα το “επί Γης ειρήνη”. “Ειρήνη για όλο τον κόσμο, την ελληνική κοινωνία, τις οικογένειές μας μέσα σε ένα γήινο βιώσιμο περιβάλλον.

Το Άστρο της Βηθλεέμ: Να λαμπρύνει το νου και την καρδιά, οδηγώντας μας στο δρόμο του καλού και της ελπίδας. Να κατανικήσει το σκοτάδι του ψεύδους και της υποκρισίας, φωτίζοντας με την αλήθεια της αγάπης την καθημερινότητα και τις πράξεις μας. Καλά Χριστούγεννα, ειρηνικά, με υγεία, αγάπη και ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου