Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

To πάθος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού


"ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν το μέσω της νυχτός..."

Άγιες μέρες περνάμε αδέλφια και βιώνουμε μαζί με τον Χριστό μας τα πάθη του που εμείς οι άνθρωποι Τον βάλαμε να τα υποστεί.
Είναι χαρά αυτές τις μέρες, είναι τεράστια χαρά γιατί βλέπουμε τις εκκλησιές γεμάτες με κόσμο, οι άνθρωποι πιο συνεσταλμένοι χαλαροί και ήρεμοι παρακολουθούν τις υπέροχες ακολουθίες της Μεγάλης Βδομάδας.
Είμαστε εκεί για να ζήσουμε τα πάθη του Χριστού μας, νοιώθουμε χαρά γιατί μέσω των παθών νίκησε τον θάνατο και έδωσε Ανάσταση στις ψυχές των ανθρώπων.
Μεγάλες ακολουθίες, κατανυχτικές, νηστία πιο πολλή προσευχή είναι κάποια από τα οποία χαρακτηρίζουν της Μεγάλη βδομάδα αλλά και ολόκληρη την Σαρακοστή.
Ο Ιησούς Χριστός σταυρώνεται για την σωτηρία μας, ταπεινώνεται για μας αναστένεται για μας και μαζί και μας ανοίγοντας έτσι διάπλατα τις πύλες της Βασιλείας του Θεού μέσω της απέραντης αγάπης του προς τα παιδιά του. Με αυτήν ο άνθρωπος καταφέρνει να ηρεμεί πραγματικά, να αναπαύεται και να αγαπά με όλη του την καρδιά!
Καλή Ανάσταση αδέλφια και ας ευχηθούμε να αναστηθεί και η Κύπρος μας μαζί....

2 σχόλια:

  1. Είναι χαρά αυτές τις μέρες ,γιατί ο ιησούς ο ναζωραίος θα αναστήση την Κύπρο την γη της επαγγελίας, όπως έγινε πριν λίγες χιλιάδες χρόνια , που ο παπάς του ιησού ο γιαχβέ έδιωξε τους απόγονους των Κρητών, τους Φιλισταίους, από την Χαναάν και έβαλε μέσα τον αγαπημένο του λαό τους εβραίους.Εσκεφτήκετε να κάνει το ίδιο τώρα;Δηλαδή να εισβάλουν οι εβραίοι στην Κύπρο και να πουν ότι τους έστειλε ο θεός των χριστιανών ο γιαχβέ και να λένε ότι η Κύπρος είναι η καινούργια "γη της επαγγελίας".Ποιός θα χριστιανός θα αντισταθεί στο θέλημα του θεού του.Απλός θα λένε"θεέ μου ας γίνει το θέλημα σου,αμήν".
    Και για μην σας κουράζω ο Θεός μου εμένα είναι γένους Θηλυκού,είναι Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταρχάς για να μπορείς να αναφέρεις όπως σου είπα και στην άλλη δημοσίευση καλί θα ήταν να μιλάς με επιχειρήματα. Δεν μπορείς να μου αραδιάζεις στίχους από την παλαιά διαθήκη (ή να περιγράφεις εσύ) χωρίς πηγές κτλ.
    ναι θα λένε το "θέλημα Σου" αλλά "ξεχνάς" αγαπητέ φίλε ότι και πολλοί Ορθοδόξοι πέθαναν για αυτήν την πατρίδα και ΑΥΤΟ το ξέρεις ΠΟΛΥ καλά. Επίσης σου προτείνω να μην επισκεφτεσαι και πολύ συχνά νεοπαγανιστικές ιστοσελίδες γιατί έχουν πολλη προπαγάνδα.
    επίσης, δεν νομίζω το παρόν άρθρο να εχθρέυεται προς το Εθνος..
    Αν το παρατήρησες να μας το πεις παρακαλώ να το ξέρουμε κι εμείς.
    Η Ελλάδα δεν είναι Θεός είναι κάτι άλλο που εύχομαι να το γνωρίζεις.. Εκτός κι αν δεν ξεχωρίζεις την Πατρίδα από το Θείο.
    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή